dimecres, 17 d’octubre del 2012

BÈLGICA (i IV), DOS VIATGES EN AUTOCARAVANA ( Agost de 2012).

Aquest relat presenta la següent estructura:
 
I.Introducció, que podràs llegir aquí.
II. Valònia en autocaravana, aquí.
III. Flandes en autocaravana, aquí.
IV. Logística autocaravanista, aquest que estàs llegint.

Bé, ja arribem al final d’aquest relat amb la enumeració d’aquells llocs que hem utilitzat, ja sigui per estacionar, pernoctar o canviar aigües. I al final anoto telegràficament una sèrie de dades més pragmàtiques , per si voleu copsar els números del viatge.

ON HEM ESTACIONAT, CANVIAT AIGÜES O PERNOCTAT



En la fase de preparació del viatge he treballat amb dos webs autocaravanistes, una valona i l’altra flamenca, que em sembla recullen força bé la xarxa de llocs de més interessants per estacionar, pernoctar o canviar aigües.
Amb aquestes dues bases de dades, hem escollit els llocs que millor s’acomodaven al nostre periple en autocaravana per Valònia i Flandes.

Llocs utilitzats.

I ara sí, us anoto els llocs utilitzat per ordre cronològic:

1.Le Poulet de Bresse (A39) França. Extensa àrea d'autopista, amb racons tranquils a peu de gespa i WC. A la benzinera, area d'autocaravanes.

2.Europa Park,Rust(Alemanya), pàrquing d'autocaravanes amb serveis de càmping, inclòs estany pel bany. Àrea d'autocaravanes mitjançant sortidor per omplir aigües o buidar les negres; buidar les grises es una incògnita que no vam esbrinar. Preus: màxim de 6€ en període diürn (8:00-20:00); màxim de 22€ en període nocturn (20:00-8:00).



3.Arlon (Prov. Luxembourg, Valònia). Dreve des Espagnols 101, al costat dels bombers. Hem buidat i carregat en aquesta curiosa area d'autocaravanes formada per cinc places d'estacionament i cadascuna amb reixa de buidat, pressa d'aigua i connexió elèctrica.



4.Bastogne (Prov. Luxembourg, Valònia). Place du General Patton. Pernocta i àrea d'aurocaravanes en aquesta plaça asfaltada, que en realitat es un pàrquing de superfície, limitada per arbres i cases unifamiliars. L'àrea la trobareu a la dreta del monument de Patton.



5.Le barrage de la Gileppe, Limbourg.(Prov. Liège, Valònia).Estacionament i pernocta en el pàrquing d'aquest embassament. Asfaltat, enllumenat i envoltat de boscos, molt freqüentat per famílies, cicloturistes i senderistes. Pernoctem tres autocaravanes i una camper.



6. Blegny Mine, Blegny (Prov.Liège, Valònia). Pernocta i àrea d'autocaravanes en el pàrquing d'aquesta instal•lació cultural. Una vegada en Blegny seguiu el cartells de Blegny Mine. Possibilitat de connexió elèctrica mitjançant fitxes que es compren en recepció.



7.Namur.(Prov.Namur, Valònia). Estacionament en un pàrquing de superfície, situat a l'Avenue Gouverneur Bovesse, situat a pocs minuts del nucli històric de Namur.




8.Louvain-la-neuve. (Prov. Wallon Brabant, Valònia). Estacionament i robatori al Boulevard du Nord, en front del Musée Hergé, a la petita zona destinada a pàrquing de busos. Durant la visita al museu ens vam forçar la finestra del copilot i ens van robar quatre coses.

9.Ottignies. (Prov. Wallon Brabant, Valònia). Estacionament i pernocta a la Rue du Monument, al costat de la caserna de policia. Lloc ideal si a l'endemà has de fer una denúncia per robatori.



10. Chatelet.(Prov. d' Hainaut , Valònia). Rue de Solvay. Àrea d'autocaravanes i pernocta en aquest poble situat a la sortida 10 de la R3 o circumval•lació de Charleroi. Per omplir aigües o endollar-se cal fitxa, 50 cent., que es compra en botigues venes¨. Nosaltres no vam trobar cap lloc per comprar-la, o perquè ja no els hi quedaven o perquè estaven tancats; i per buidar les grises imprescindible una mànega. Lloc tranquil. Nota: en alguna base de dades autocaravanista aquesta àrea la situen , erròniament, en la veïna localitat  de Bouffioulx.




11. Brussels. Auberg Génération Europa. Rue de l'Élephant, núm. 4. Pernocta i àrea d'autocaravanes en el pàrquing, tancat, d'aquest alberg de juventut. Tarifes: 30€/autocaravana la primera nit, 25€ les següents. Serveis inclosos: els propis de l'àrea (canvi d'aigües i connexió elèctrica) i de l'alberg (esmorzar, wifi, rentadora i wc.).



12. Malmédy (Prov. Liége. Valònia). Avenue de la Gare. Pernoctem al pàrquing d'autocaravanes amb àrea de serveis i connexió elèctrica. 5€/24h.



13. Tongeren (Prov. Limburg.Flandes). Estacionament al carrer Maastrichtersteenweg, el que procedeix de l'autopista E313, poc abans de passar per sota de les vies fèrries, a 750 m del nucli antic.

14.Hasselt. (Prov.Limburg. Flandes). A prop del Herkenrodesingel o R71 (circumvalació de Hasselt), a la zona esportiva d'Alverberg. Pàrquing de superfície en zona d'edificis i camps esportius. Amb àrea de serveis. 2€ per omplir aigua.



15. Machelen (Prov.Antwerpen. Flandes). Estacionament en el pàrquing Zandpoortvest P1, situat al carrer del mateix nom. Pàrquing de superfície i pagament (menys en dissabte i diumenge), a 600 m de la Grote Markt.



16. Antwerpen  (Prov.Antwerpen. Flandes). Vogelzanglaan 7. Pernocta en un parkàmping d'autocaravanes. Es tracta d'un excàmping reconvertit en pàrquing per a autocaravanes, amb arbres, gespa i zones pavimentades, per 10,50€, al nostre cas. Llocs per canviar aigües i connexió elèctrica previ pagament  (0.5 i 1 € respectivament). Cap altre servei més.



17. Eeklo (Prov.Oost Vlanderen. Flandes). Jachthaven. Pernocta en aquesta àrea d'autocaravanes a tocar del port recreatiu o canal. Àrea amb possibilitat de canviar aigües (0.5 € carregar aigua), amb 12 places per pernoctar (7€/nit) i possibilitat de connexió elèctrica (3€). També disposa de WC.


18. Damme (Prov.West Vlanderen. Flandes), estacionem al pàrquing sud ( P-zuid), destinat a cotxes i busos. Amb una mica d'habilitat, fent que el cul de l'autocaravana voli per sobre dels parterres, es pot aparcar l'autocaravana en una plaça de turisme. Esmento això perquè alguna autocaravana espanyola, belga o holandesa no dubtaren en ocupar les places reservades als busos...no em vaig quedar a conèixer l'opinió dels conductors de busos. Nota: en el pàrquing s'avisa que les autocaravanes no poden pernoctar i tal i tal.


19. Oudenburg, (Prov.West Vlanderen. Flandes). Stationstraat o carretera que uneix el poble amb l'A10. Pernocta i àrea d'autocaravanes mitjançant sortidor automàtic de pagament (cada servei: 2x0.5€). Nota: les aigües grises s'han de buidar mitjançant mànega. I des d'aquí una salutació a qui va marcar les places d'estacionament, és evident que no ha vist gaires autocaravanes. Nota: soroll de trànsit a la nit, al menys en dia laborable.



20. Nieuwpoort. (Prov.West Vlanderen. Flandes), Bruggesteenweg,29. Parkàmping De Zwerver per a autocaravanes. Una vintena de parcel•les amb gespa on estacionar l'autocaravana i treure taula i cadires. A diferència del d'Antwerpen,  disponibilitat de molts serveis, previ pagament: dutxes, rentadora, assecadora, etc. Àrea d'autocaravanes exterior, abans de la barrera (carregar aigua: 0,5€).


21.De Panne. (Prov.West Vlanderen. Flandes), Per poder visitar la reserva natural de  De Westhoek hem trobat que a l'avinguda d'entrada, la Dynastielaan, havien un munt de senyals creatives que tatxaven una autocaravana caputxina, crec que per evitar permanències de llarga durada de possibles banyistes. Això ens ha fet estacionar força lluny de la reserva, en l'avinguda del costat, la Westhoeklaan. Després hem vist que algun autocaravana i camper havien ignorat les senyals. Anotar que la reserva disposa d'un petit pàrquing on també es pot estacionar, com a visitant de al reserva. 

22.Ieper.(Prov.West Vlanderen. Flandes). Oudstrijderslaan, al pàrquing de l'estació. Estacionament per poder visitar el centre històric.





23. Ieper (Prov.West Vlanderen. Flandes). Picañollaan, pernocta en un pàrquing de superfície, en zona esportiva i en front dels baluards d'Ieper. Lloc tranquil.


24. Àrea des Vignols, de l'A77, en aproximació a Nevers. Pernocta en aquesta àrea d'autopista oberta les 24 h.

EL VIATGE EN NÚM3R0S

Seré breu, no patiu. Hem dedicat 19 dies a aquest viatge per Valònia i Flandes, que es poden resumir així:

El nostre viatge, en quilòmetres:

Total: 4.200 km.
Anada: 1.475 km ( un dia i mig)
Per Valònia i Flandes: 1.200 km
Promig diari per Valònia i Flandes: 75-100 km / dia.
Tornada: 1.500 km ( un dia i mig)


El nostre viatge, euros:

Total: 1.830 €
Combustible: 880 €
Peatges: 200 €
Despeses: 750 €  (no hem anotat les despeses d’alimentació i tallers).

Espero que el relat us hagi estat útil. 

Marceliano Cardoso Romero
marcecrn@yahoo.es
Cornellà de Llobregat, 14 d’octubre de 2012

Aquest relat presenta la següent estructura:
 
I.Introducció, que podràs llegir aquí.
II. Valònia en autocaravana, aquí.
III. Flandes en autocaravana, aquí.
IV. Logística autocaravanista, aquest que estàs llegint.