dissabte, 31 d’agost del 2013

El Masroig, nova àrea d'autocaravanes


A finals de juliol em vaig assabentar que El Masroig, a la Comarca del Priorat, disposava d’un àrea de serveis per a autocaravanes. I com es donava la coincidència que al mes d’agost hi seríem per allà, vaig decidir d’acostar-m’hi per fer una ullada. I efectivament: el Celler El Masroig ha decidit oferir als turistes autocaravanistes aquest servei  que sense dubte farà més còmode les nostres rutes turístiques per aquestes terres.



La instal•lació és molt senzilla, feta d’obra, i ben visible  i senyalitzada. Permet omplir i buidar  els dipòsits; en aquest cas les grises es poden buidar en la reixa/embornal situada a pocs metres de l’àrea.  I trobar-la és molt fàcil: entreu al nucli urbà per la carretera T-734 i la trobareu al costat del Celler Cooperatiu El Masroig, a peu de carrer i amb  una gran esplanada de terra al costat, on l’estacionament és fàcil. El serveis són gratuïts.
 
Nosaltres, a més d’utilitzar l’àrea per buidar i omplir, vam aprofitar per fer la visita guiada del celler i , com no, poder tastar els seus productes estrelles: els seus vins i olis, amb les DO Montsant i Siurana, respectivament. Dos tresors gastronòmics cada vegada més reconeguts per tot arreu ... i si no pregunteu als nord-americans i japonesos que es deleixen per tastar-los.  La cooperativa també té una botiga on ofereixen més productes gastronòmics, a part dels seus vins i olis.
 
 Aquesta iniciativa s’han d’emmarcar en les gestions que , des de fa temps, la Secció d’Autocaravanes de la UCC està desenvolupant en front de les cooperatives agràries del país per tal de buscar el suport de la nostra manera de fer turisme, tal com es fa a França. Així que aprofito per donar les gràcies als companys autocaravanistes d’aquella secció.
 
I acabo: el Masroig i la resta del Priorat no només ofereixen vins i olis. El seu patrimoni cultural i natural ben mereix una visita autocaravanista.

Altres textos relacionats:
-    Les àrees d’autocaravanes a Catalunya: segons un inventari fet al gener de 2013.
-    Si busqueu destins autocaravanistes pels voltants, podeu fer una ullada en les seccions de Viatges i Escapades.
 
Marce.
elmonperlafinestra@gmail.com